Sunday, February 12, 2012

mulakan harimu dengan doa...

YA ALLAH..

PadaMU ku limpahkan segala keringat doaku agar diriMU melimpahkan kesejahteraan ke atas penghulu kami Nabi Muhammad dan selawat yang dapat melapangkan rezeki bagi kami dan menjadikan baiknya akhlak kami dan curahkanlah kesejahteraan atas keluarga kami, insan yang kami cintai serta sahabat-sahabat kami serta berikanlah kami keselamatan..

YA RAHMAN YA RAHIM..

Berikanlah kesihatan pada badan, telinga, kesihatan pada mata kami dan semua insan yang kami sayangi dan cintai, dan kami berlindung kepadaMU dari kekufuran, dan kepapaan..

YA RAHMAN YA RAHIM..

Kami semua berlindung kepadaMU dari kesengsaraan azab kubur, tiada TUHAN melainkan ENGKAU..

YA RABBI..

Aku memohon perlindungan dengan kalimah ALLAH yang sempurna daripada kemurkaanNYA, azabNYA, daripada kejahatan hambaNYA, daripada hasutan syaitan dan daripada syaitan mendekati ku dan semua insan yang aku cintai dan sayangi..dan padaMU YA RABBI, tidak ada yang mudah melainkan ENGKAU jadikannya mudah dan ENGKAU menghapuskan dukacita dengan mudah jika ENGKAU hendaki..

YA LATIFF

Aku berlindung membenteng diri kepada nama Tuhan yang mempunyai kemuliaan dan kekuatan, aku berpegang teguh pada Tuhan yang menguasai alam nyata dan alam ghaib, aku bertawakal kepada Tuhan yang hidup dan yang tidak mati selama-lamanya.Semoga kiranya Engkau hindarkan kami Ya Allah daripada bala dan wabak. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

YA WAHID

Ya Allah sesungguhnya aku bermohon perlindungan untuk diriku dan semua insan yang kucintai daripada kerunsingan dan dukacita, daripada kelemahan dan kemalasan, daripada perasaan penakut dan bakhil dan daripada belenggu hutang dan tekanan orang.

Dengan nama Allah (aku keluar). Aku bertawakal kepada-Nya dan tiada daya upaya kecuali dengan izin Allah…

AMIN YA RABBAL ALAMIN..


sources: facebook

No comments:

Post a Comment